Wednesday, October 19, 2011

Cerita Budak di China Yang Kecoh Semalam...

semalam rata2 dlm kebanyakkan blog bercerita psl bdk 2 thn yg kena langgar tapi takder sapa nak tolong kan...and kita tak tau ponx apa kisah yg terjadi kepada dia kan...so hari nie saya nak share ngan korag apa yg terjadi pada kanak2 itu...

I am sure by now u guys have heard about the Yue Yue, the 2 year old kid who was ran over twice by lorries in China. She was left to die for close to 7 minutes and no one came to her aid. Dia hanya diselamatkan oleh Chen Xianmei (58) seorang pengutip sampah dan kini dirawat di unit kawalan rapi Hospital Foshan di Provinsi Guangdong. Beliau kini dalam keadaan koma dengan kecederaan otak yang extensif. Prognosisnya tidak berapa baik dan pihak hospital akan mencuba sedaya upaya merawatnya. Tetapi ada laporan berita yang mengatakan Yue Yue sudahpun brain dead dan beliau sebenarnya dah mati. Pihak Blogserius tidak dapat mengesahkan rumours ini at this moment. [selebihnya korang baca kat blogserius.com nie yer]


saya tengok video tu tak sampai habis ponx...serius mmg sangat2 tak sampai hati tgk...dgr jer sapa yg tgk...rata2 kat kat opis saya nie mmg tak tgk smpi habis ponx...semua tak sampai hati sbb budakkan kecik lai 2 thn...asik terbayang2 eman jer waktu tu...so mula2 mmg kutuk sekerasnye and fikir gak apsal lah derang nie takder peri kemanusian...lepas tu fikir lai cam tak logik plakkan takder sapa nak tol hampir 7 minit tu...klu org malaysia budak muntah kat tepi jln ponx dah berduyun org berenti tol...tp org berenti tgk tu lagi ramai lah sbnrnye...

bila korg baca full artikel dalam blogserius nnti korang mesti paham...rata2 penduduk china bkn lah org kaya...so klu nak kena byr byk2 mmg tak mampu lah...malas nak ckp byk korag baca sdri yer...tp harap lah klu kat malaysia nie jgn lah kuat kuasakan peraturan dan undang2 yg kejam mcm tu...klu idak begitulah jadinya nnti...sekian...

~~end~~

1 comments:

fiq. said...

alhamdulillah, hidup lagi T.T


kesin sgt kat dia, tak bley bayangkan kesakitan yg dia rasa lepas kene langgar tu, lama plak kene tunggu, baru dpt treatment.

 
Design with love by Jiji for Zamimie