Thursday, December 18, 2008

Today I Write about Perfume..

Tadi masa pi keja dlm LRT derang dok tampal iklan perfume CKin2u...menarik gak..nmpk cm baru punye jer sbb botol dia kaler ijau pucuk pisang n apa tah kaler lai satu...pas tu kat opis nie search2 lah kat internet tp jumpa yg lama punye jer...ermmm tak update ker..

oke kali nie nak citer psal perfume yg saya pakai..

saya start pki perfume masa sekolah menengah..masa nie bkn pki perfume yg betul2 tu..tp dok pki colonge ngan body spray jenama apa ek lupa plak jenama..tp bau dia sedap lah..ala yg murah2 jer beli kat supermarket kedai runcit ponx ada kot..huhu
~dulu2 cologne nie dia ada kaler pepel, ijau ngan oren kot klu tak silap..tp feveret saya pepel~

pas tu masa masuk U dh advance sket..dpt duit PTPTN buat beli perfume..kejikan hahaha mesti mak bising kalau tau nie..oke 1st punye perfume yg kira mahal masa tu saya beli jenama Davidoff Cool Water..


wah masa tu rasa mcm bagus jer wangi2 pegi kelas hehe.. tp takder org ngorat gak walau wangi..huhu lama gak lah pki smpi abis bljr..punyelah berjimat pki sket2 jer..yeralh perfume mahal nie pki sket ponx dh kuat baunye kan..tp rasanye saya beli 2 kali jugak lah..

pas tu dh abis tu masa parktikal dok pki perfume apa ek lupa plak??? ke tak pki perfume...emm lupa lah tp rasanye tak pki perfume kot sbb masa tu dh pokai n miskin..hahaha yerlah dah abis bljr mana ada ptptn lai..pas tu gi praktikal kat kl ngan takder elaun apa semua pki duit sdri..nak beli handbag ponx tak mampu oo masa tu..pki beg pandan pi praktikal seday giler...huhu

pas tu masa dah couple ngan my dear dia belikan perfume masa besday saya...waktu tu perfume nie baru kuar bangga kejap pki..hehe masa dh beli tu dok belek2 jer yerlah sbb menarik kan botol dia..

~my feveret perfume~

DKNY be delicious..suka gak bau dia tp tak leh pki byk2 kena pki light2 jer..abis dh sebotol skrg nie masuk botol kedua dh..dh ler botol kedua beli yg besar gabak sure tak abis sbb skrg nie pki perfume lain plak...




skrg nie saya pki perfume hantaran kawin..Hugo XX..sedap lah bau dia tak keras..lembut jer..

~saya punye yg XX, yg XY tuk lelaki..tpi bkn my dear punye..dia pki perfume lain~

sangat suka bau nie sbb bau dia cm soft jer tak menusuk idung..yer ker? perasaaan jer kot sbb klu pki diri sdri tak bau mgkn org lain yg bau..selagi my dear tak complain maknanye okelah tu kan dear..hehe

perfume idaman takder lah pulak sbb kdg2 bila kita bau org pki sedap tp bila pki kat kita dh lain bau dia..sbb tu saya suka stick ngan satu jenama jer..sukar menerima pembahruan kan?? i'm not a risk taker sbb tu ler tak berani cuba yg bru..kang klu tak sesuai ngan diri tak ker rugi..bkn murah perfume..mahal oooo....


~~end~~

2 comments:

*YAYA* said...

sgt suke davidoff cool water!!!dah abes dah sebotol..tak tau bile nak rembat lg...huhu

mieoney said...

dpt elaun nnti leh lah beli..hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie