Friday, December 12, 2008

Today I Write I lurVe JapaneSe FooD..

apa2 ponx sorilah dgn gbr2 yg kabur serta tunggang terbalik..hehe bkn apa masa amik gbr nie dh tak sabar2 nak mkn.. :) ini adalah atr mknan jepun yg saya suka sushi dan juga tako tao..syedap oo..

citer psl shushi semua org dh tau kan..so tak pyhlah nak citer byk2 kan..just enjoy the pic..owh yg nie adalah shushi ngan octopus..saya sgt suka octopus nie..sedap ooo...klu org tak suka mesti geli nak mkn kat..tp sedap rasa dia ada mcm manis2 pedas sket..octopus nie ada gak jual sepeket tp harga dia mcm dh naik..dulu harga sepeket dlm RM8 skrg RM14-RM15..mahal tu tp hrga yg RM8 tu RM5 thn lepas lah..hehe abg saya n fmily dia sukalah octopus nie derang wat mkn ngan nasi lai..hehe


shushi yg kecik2 tu plak beli sbb nak encourage my dear tu lurve shushi..hehe yerlah dia tak suka sgt seafood nie..tp I'm glad that he can finish it...next time kita mkn lai yer dear.. :



oke skrg nie nak citer psl tako tao plak..cm gbr kat atas nie..sedap taw ada jual di jusco dkt ngan kedai roti la boheme..kat jusco one utama ponx ada gak tp kat mid lai sedap kot..hehe tak tau ada beza ke tak or only my psikologi jer.. :)

tako nie yg saya tenguk cara dia wat adalah bancuhan tepung bersama ngan kubis cincang dia letak inti kat dlm..inti dia selalunye cheese n chicken ham, octopus, prawn and unagi (belut)..saya penah try yg unagi tu tp mcm tak best jer sbb ada rasa mcm hanyir2 sket..oke next time saya amik plak cara derang wat yer..yg paling saya suka ialah ocotopus lah..hehe sekali mkn sorg smpi 3 biji.

jumaat lepas masa gi mid tu mkn lah tako nie..tp merajuk ngan my dear sbb dia beli satu bekas jer..maknanye sorg akan mkn 1 stgh or ada org yg akan mkn lebih 2 biji (saya lah tu) sbb my dear kesian so dia suh saya mkn 2 biji..tp saya takderlah zalim sgt..tetap share sorg 1 stgh tp octopus dia saya mkn hehe... larikssssssssss kejam lah bini ko nie my dear.. :P

~tako tao mkn ngan mayonis, fish flakes n ada taburan seaweed kot klu tak silap~

~~end~~

5 comments:

~Eila @ Along~ said...

hiks..tak pernah pun makan tako..dan sushi..ade la sekali je dulu..peh tu..tak masuk dah..erm..kena belajar makan la eila nihh..

mieoney said...

try lah eila sedap tau..klu sapa2 bkn penggemar sushi ponx mesti bleh terima tako tao nie best jer..pomote2 huhu

PakciQue said...

Hm. Taktau nak kata suka atau tidak. Tapi, kalau nak membeli. Mungkin tidak. Tapi, kalau orang belanja. Telan saja.

PAUTAN

mieoney said...

okelah pakciQue klu andai kata kita berjmpa nnti yok saya belanja shushi yer..hihi

PakciQue said...

Huyoo! Ada orang mau belanja sushi. Boleh saja.

Pautan

 
Design with love by Jiji for Zamimie