Wednesday, December 3, 2008

Today I Write PotongaN KWSP..

korang dah wat ke decision psl potongan KWSP yg baru ni sama ada nak still pada 11% atau tukar kepada 8%.. so sapa2 nak kekalkan potongan sila isi borang yang di d/l disini ye.. -kwsp-

saya masih lagi belum membuat kptsn sama ada nak megurangkan pemotongan atau kekal pada peratusan sekarang..sbb tadi masa kira2 klu potong ngan kekal tak byk sgt bezanye dalm RM50+ jer..tak tau lah bebaloi ke idak..sbbnye klu mmg bulanan rajin menyimpan mgkn oke kot klu buat pengurangan..tp klu tak berapa nak rajin nak menyimpan adalah elok kiranye mengekalkan jumlah pemotongan itu..

takperlah apa2 ponx blk bincang dulu ngan my dear mcm ner..yerlah gaji kita kecik jer mmg tak terasa lah..tp klu org yg gaji bsr mesti terasa klu buat pemotongan itu...apa2 ponx buatlah kptsn dengan bijak..hehe

~~chiow~~

2 comments:

padi said...

tapi mimi kena ingat.. kalau potong kwsp kurang.. maksudnye gaji bersih lagi banyak..

dan bila gaji bersih lagi banyak...

income tax laaaagi banyak nanti...

goverment buat ni 'untuk tolong rakyat hadapi kemelesetan ekonomi' dan untuk 'kerajaan tambah pendapatan ' jugak..

ntahla.. kira la balik.. betul ke tak.. aku lain la tak bayar income tax.. :)

mieoney said...

betul jugak tu..
tapi aku tak kena byr income tax jugak...
lariksssssssssss huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie