Monday, December 1, 2008

Today I Write masak2 Di Hujung Minggu...

disebabkan saya ada masa weekend jer tuk tunjuk skill memasak saya maka smlm saya telah membuat karipap pusing..huhu kira terror gak ler sbb menjadi jugak..huhu



smlm slps bfast n mengemas n mendobi semua saya tgk jam bru pukul 11.00 so awal lai nak msk tuk lunch sbb kami biasanye lunch dlm area 2.00 - 2.30 ptg..saya tgk sadin ponx ada baki lai ari tu sbb beli tin yg besar..

so berperang lah saya didapur mmbuat inti sadin tuk karipap smntra my dear berperang dgn rumputnye kat luar..huhu sekali part nak wat dough karipap tu tak cukup plak majerinnye..tgk ada butter so lenjan jerlah...tak tau lah bleh jd ke tak hentam jer cmpur mentega ngan majerin..huhu tgk kat rasepi dia tulis majerin..

so alhamudlilah jd..tp masa part nak mskkan inti tu dia punya lapisan merekah2 so cm belubang2 lah sket..so bila dh siap cuma dpt bebrapa keping jer + inti byk lai..so saya uli lah dough karipap biasa je..bila dh siap semuanye terus simpan kat freezer..

ptg2 sket wat minum petang smbil minum ngan lemon tea yg saya beli kat cameron..sedap jugak..nyum kenyang mkn karipap malam tak mkn ponx..cuma teman my dear jer mkn..



p/s: takder amik gbr cara2 pembuatan sbb mula2 ingat tak jd..huhu next time akan cuba lai n saya amik gbr step by step yer.. tp kali nie ponx takderlah jd sbb dia tak jd nipis n garing2 mcm yg selalu kita mkn tu..takper saya kaji blk resepinye..hehe


~~end~~~

2 comments:

Tulip said...

pandainnyaa buat karipap pusing...memang dahsyat laa...

susah ker senang nk buat dianya pusing2 kat atas karipap tuu? apa kata nnt paste ler recipe okey ;)

bole kitaorg try nnt ;)

mieoney said...

oke next time mimie paste ngan recipe serta cara wat sekali ek..
recipe dia sng jer yg susah time nak jdkan dia lapis2 cm tu..act bkn susah tp leceh jer..huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie