Thursday, December 4, 2008

Today I Write ~ Apakah??!!


wah apakah punye tajuk lah kan...tp nak citer lah nie smlm kan..saya adalah awal pulang kerja 6.30 dh blik dah..apa aku kesah..aku nak balik, balik jerlah..emmm sbb apa saya blk awal ek?

sbbnye saya teringin nak mkn roti terlur...hahaha rasanye dh lebih 4 bulan tak mkn roti canai..tp saya tak suka sgt roti canai i prefer roti telur lah kan..sedap tu ngan kuah kari cmpur dhal cmpur sambal tumis byk2...saya sgt suka..hehe

so smpi jer smlm kul 7.40 blk umah mndi n solat pas tu terus pi kedai..kedai mana?? mamak lah mana lai..huhu kedai haji tapah sedap tau ayam grg dia..nyum2 tp saya tak mknlah nasi mkn roti telur adalah 2 keping ngan teh ais..owh yer 2 keping tuk saya sorg ye..wah dasyat giler..hehe

sdg tgu order smbil2 borak2 nmpk plak jiran depan umah..so bertegurlah saya..ingatkan they are away for a vacation rupa2nye kak rose n anaknye warded..sunguh teruk punye jiran tak tau ponx.haha derang kena denggi dn 4 hari dok kat hospital..smlm yg kitaorg jmpa tu bru kuar ward..patutlah ada org fogging kat umah my dear ckp..sian derang..nmpknye saya perlu lebih berjaga2 dgn nyamuk nie..risau plak klu kena denggi..

wpun perumah kitaorg tu nmpk bersih, air longkang tak bertakung tp tetap juga ada nyamuk..mgkn sbb byk lai rumah2 yg tidak berpenghuni kot..ataupun ada diantara penghuni tanam pokok yg dlm air tu..mgkn itu adalah salah satu puncanye..

wah bila mknan smpi kitaorg ponx mkn lah ngan nikmantnye..2 keping roti telur, 1 keping roti canai dan mee grg mamak serta teh ais 2..semua adalah mknan yg berkalori tinggi lariksssssssss.. penat jer mereduce kalori sekali tmbh bertan2 jer dlm masa tak smpi 1 jam..huhu
~inilah 2 keping roti telur saya~


~mee grg mamak telur mata melimpah hehe~

tp apa2 ponx kami kenyang lah suami isteri..so sbbkan saya dh mkn begitu byk takderlah blk2 terus tido..smlm tido lmbt oke dlm kul 12 gitu..sbbnye nak natural kan mknan..so saya adalah buat sesuatu yg blink2..after that tgk tv n borak2 ngan my dear psl movie sbb konon2 esok cm nak pi tgk midnite movie..emmm apakah projek bling2 itew?? next entrylah saya story mory oke..

~~chiow~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie