Tuesday, December 2, 2008

Today I Write TmpT MakaN yg BesH...

jumaat ari tu after work kitaorg decide nak pi midvalley..tp bila kuar dr opis my dear tgk jln nak ke mid tu sesak + jem giler.. kitaorg ponx batalkan niat nak ke sana..so saya cdgkan kat my dear gi ke giant nilai sbbkan brg rumah kami ponx nak abis dah..esoknye weekend so masa mestilah byk dispend kat umah n waktu itu jerlah saya bleh tunjuk skill masak saya..huhu

smpi2 dh maghrib so solat dulu bru soping2..abis jer soping peyut ponx dh lapar..ingat nak pi mkn kat kopitiam dlm giant tu..tp my dear tak mau sbb borink mkn kat kopitiam katanye..okelah saya tak kisah mana2 ponx janji mkn sbb perut dh lapar..huhu

so my dear bwk pi mkn kat tempat biasa we all.. kedai tom yam timur BBN kat bandar baru nilai..owh yer BSP dkt jer ngan nilai..so mula2 saya ingat nak ratah tomyam jer tp tak jadi..hehe sbb my dear tak mau mkn nasi putih saya pulak nak mkn tomyam..so kami order nasi grg kg n tom yam ayam for me serta nasi grg pattani utk my dear...

~nasi goreng pattani..sedap lagi2 dianye daging grg tu..nyum2~

~ini mknan saya plak tomyam n nasi grg kg~

so mknlah kami ngan lahapnye..hehe tipu, mkn cm biasa jer..so klu kitaorg mkn kat nilai ni kat sini lah tempat kami tuju..dekat sgt ngan stesen minyak shell yg ada kat kiri kanan jalan tu..yg paling best saya rasa kat sini adalah ayam grg garing dia..best owh mkn ngan nasi panas..

~environment kedai~
~tgk betapa licinnye saya mkn smpi kosong mangkuk..licin jer..huhu saya lah tu yg menyelesaikannye~


p/s: agak2 tuan kedai tu bg mkn percuma kat saya tak lepas nie sbb saya promote kedai dia...lariksssssssssssss


~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie