Saturday, December 27, 2008

Today I Write Kenduri kawin @ Segamat...

saturday lepas (20/12/08) kami telah ke segamat untuk menghadiri majlis kawin sepupu my dear wani anak kepada ayah nyah n mak nyah..kira ayah nyah nie my MIL punye abg lah..

~suami isteri ini telah bersiap~
so kitaorg bertolak dr our house at BSP dlm kul 9 cm tu..n perjalanan amik masa 2 jam..so dlm kul 11 mcm tu dh sampai dh..

~pemandangan sekitar perjalanan~


oke smpi2 tu pi salam2 dulu n tempat pertama yg dituju adalah bilik pengantin lah apa lagi..huhu

~ini adalah pengantin..sori gbr gegar2 so tak nmpk clear bju dia..cantik~

~saya sgt suka hantaran nie sgt cantik kaler merah itam..naik oo seri dia..hantaran nie mak pengantin yg buat..~

~ini plak pelamin~

oke lepas tu saya borak2 lah ngan wani tu and for u'r info she is my fren punye kawan..hehe so tak pusing jauh ponx kat situ gak peginye..n then pi berkenal2 ngan opah2 n sedara mara semua sbb kira saya nie menantu sulung dlm family tu n sbb kami ponx baru kawin so ramai yg tak kenal lai..

lepas sesi suai kenal kami pi mkn plak sbb dh lapar dh masa nie..mkanan adalah best sbb ada ayam golek..jenuh org tu nak mengolek ayam..huhu mknan mcm biasalh nasi minyak semua cuma additional menu ayam golek lah..

~ayam yg sedang digolekkan~

air plak derang buat ala2 kat pasar malam tu..ada 4 jenis air ye. tembikai, mata kucin, oren n cendol.. feveret saya tentulah air mata kucing..lai lah time2 panas gitu air mata kucing lah menjd pilihan hati saya...

~derang bertugas jaga air..eh adik ipar saya punye kepala terpotong..sorilah haziq yer nmpk badan jer lai ponx awak tu tinggi sgt lah hehe~

~ini makan kali kedua kul 3..kami mkn ayam jer sbb sedap~

lepas mkn saya ponx lepak2 lah ngan my MIL, SIL serta sedara mara yg lain kat bwh khemah smbil dengar band main muzik lagu2 biasalah kan..sbb penyanyi dia semua cm dh tua2 jer so sdri mau ingatlah..wpun panas agak terik tp sedikit berangin n sgt nyaman yer...sbbnye umah ayah nyah nie cm atas bukit betul2 sblh sekolah high school segamat..

~khemah band~

lepas tu dlm kul 4 kitaorg pi check in kat hotel villa segamat..dh chapek semuanye..huhu plus dh berlengas and it's time for refreshing lah..so malam ponx ada gak aktiviti..apa dia yer tungggu!!

~~chiaow~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie