Wednesday, December 24, 2008

Today I Write Pizza Lonjong..

cheh mcm pelik jer pizza lonjongkan..hehe takder pelik mana2 ponx..saya nie sbnrnya mmglah suka msk..msk selalunye mmglah idea sdri..masak ikut resepi ponx ada gak.. lai satu my feveret channel klu kat astro tu for sure lah afc (chnl 703).. ini my dear selalu mmg bengang sbb nak tido lewat semata2 nak tgk rancagan nie..hehe

my feveret show pula ialah chef at home.. saya rasa rncngan tu best jer sbb dia msk style home cooking tau so bahan2 ponx mcm yg ada dirumahlah.. tp for sure lah org putih msk nak letak wine segala bagai rempah rosemary, basil dll... tp kita cubalah adapt ngan kita punya spices yg ada kat sini..

oke smlm saya telah cuba menrealitikan apa yg saya dh tgk dan baca serta bercmpur ngan idea dlm kepala (adapt dr rncgn chef in black) nie..so dgn adanye leftover ayam cincang, capsicum serta roti hotdog saya ponx buatlah pizza lonjong..




Bahan-bahan
Hotdog - potong dadu
Ayam BBQ teppanyaki style
capsicum - potong dadu
tomato - hiris nipis
roti hotdog or roti biasa ponx bleh
sos spagethi (saya pki sos prego)
mayanois
chess

Cara-cara
  1. sapu roti dgn mayonis serta sos spagethi.
  2. taburkan dgn segala jenis bahan yg nak ditabur.
  3. letakkan chesse yg dh dikoyak2.
  4. bakar selama 5 minit.
  5. dh leh mkn semasa panas atau suam2..
my dear ckp sedap..rasa dia mcm pizza kat la boheme tu..ha ah mmg cm tu gak rasa dia.. so saya buat 4 keping tak cukup..hehe oke next time leh buat..sapa2 nak wat try lah sng jer..

owh yer utk ayam BBQ tu sng jer nak wat slice isi ayam nipis2 perap ngan BBQ sos and black paper serta bwg slice..perap lah dlm stgh jam ke sejam gitu ikut suka..pas tu grill dlm kuali ngan sket jer minyak..klu pki non-stick pan tak yh pki minyak.. so msk lah smpi msk..

~~end~~

1 comments:

qiqinz said...

Heylo dear,

if interested with replica designer handbags (good quality and an affordable price) feel free to visit

http://qiqinz.webs.com

ade LV, Anya Hindmarch, Coach etc.

=)

 
Design with love by Jiji for Zamimie