Sunday, December 28, 2008

Today I Write Konvoi to Melaka...

oke this is for the second day (21/12/08).. After bfast kat mc'd kitaorg bertolak dr segamat pukul 11 lebih kurang.. so kami berkonvoi lebih kurang 10-12 biji kereta kot klu tak silap utk ke rumah pengantin lelaki di alor gajah, melaka...

perjalan yg ambil masa lebih kurang 2 jam takderlah bosan sgt sbb lalu jln kmpg semua.. adik2 ipar saya yg berdua kat blkg dah tertido2 mgkn sbb smlmnye derang pi tgk bola kat mc'd bwh tu so agak mengantuk..

so tinggal saya n my dear yg berjaga..my dear for sure lah berjaga sbb dia nak drive..huhu ini 1st time saya ikut jln nie so mcm enjoy jugaklah..cuma cuaca agak panas dan saya berpeluh2 yg mengakibatkan make-up menjd cair..maklumlah pki make-up jenama biasa2 jer..huhu lai ponx mmg muka saya susah nak lekat klu make-up yang light2 jer..kena pki base foundation yg tebal2 bru oke kot..tak sanggup saya cukuplah masa kawin jer ari tu..hehe

~otw ke melaka..masa nie dh smpi gemas sempadan johor dan negeri sembilan~

~pemandangan disekitar perjalanan~
~keta my FIL~

~masa nie dh smpi alor gajah..tgh tgu keta keta lain~

lepas dr nie tugas snap pic adalah tgjwb my dear sbb saya kena pegang hantaran..my dear mmg menjllnkan tugasnye sepenuhnye sbb dok sebuk snap gbr pic wife dia nie..hehe kamera plak kat my MIL so saya letaklah gbr apa yg ada...ini semua gbr dr my s500i..


~pengantin berbaju maroon~

~my MIL tgh tepung tawar~

~turn my FIL~

saya ponx ada gak menepung tawar tp takder sapa yg amikkan gbr...huhu time nie org2 tua jer yg menepung tp slps dipaksa oleh my MIL serta makcik2 my dear saya ponx gilah menepung..lepas dr tu smpi yg kecik2 ponx nak gi menepung.. kelakar ponx ada sbb sepupu my dear tu salam tercium tangan saya..padahal kitaorg sebaya..hehe mgkn nebes punya psl kot..huhu

apa2 ponx saya ucapkan selamat pengantin baru kat wani n psgan..semoga berbahagia ke anak cucu..

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie