Friday, December 26, 2008

Today I Write Aktiviti on Hoho Day..

smlm kan hari hoho so since my mum ada kat umah my sis..so she decide to bring my mum to our brother aka along house at shah alam...well along plak since he hear that we all are going to his house he decide to do a bbq...wah2 sgt seronok i love bbq especially the lamb..hehe

so kami kuar dlm kul 11.40 and pegi cyberjaya dulu..tuk apa ke sana ek?? tuk beli kek for my cute lil nephew si aqieff...hehe it's his besday on 22/12 lah selang sehari dr my besday and selang 2 hari dr his father punye besday..kira kitaorg nie bleh celebrate besday sesama lah.. my abg ipar (20/12), me (21/12) & aqieff (22/12)..syok ooo..ngeh ngeh...

kek di beli di secret recipe (SC) di cyberjaya..as usual lah our feveret choice chocolate indulgence.. SC kat cyber nie mcm best jer ambiance dia mcm romantik gitu..hehe oke takleh lelama kat situ sbb kami perlu segera smpi ke shah alam..owh btw thanks tu pekerja kat SC cyber tu sbb telah decorate sket2 kek tu..

~suami isteri ini di SC cyberjaya~
~kedai2 di cyber cantik2~

so kitaorg ponx zoom ke shah alam and amik masa 7-10 minit jer dkt sungguh..cpt2 bkn apa dgn harapan...tp sgt kecewa sbb smpi2 jer derang dh blk rumah ngan rmbt basah...wahhhhhhh tak suka derang dh pi mandi pool tp tak mo tgu saya..sgt seday sbb saya dh bwk bju mandi..tp tak leh majuk2 sbbnye dpt mkn best lah...nyum
~along saya tgh memanggang waktu kitaorg smpi~

~BBQ place..kat balkoni jer..yok oo jer inagt nak berBBQ kat pool tadi..huh~

BBQ chicken wing, beef, lamb, prawn and as usual ikan bakar mkn ngan mashed potato, vegi saute with garlic n butter. sauce for BBQ plak black papper, air asam (nama ponx org melayu so tekak melayu harus ada), salsa sauce and mint sauce (mkn ngan lamb adalah sgt sedap)..

~sos tuk BBQ..lupa plak nak amik mint sauce yg sedap itu~

dh mkn2 lepak2 dulu sbb derang ajak turun pool kul 5..lepak2 borak..after that potong kek n minum ptg ngan dim sum serta kopok lekor..pas tu apa lai terjun kolam huhu..

~budak ini takut tgk citer cicakman smpi nyuruk blkg my dear~


~aqieff tgh aim kek dia~

~there i told you mmg dia aim his coklat kek tu..dan dgn segerenya dia melepuk kek itu..cacat sblh..huhu~
dh lepas cepuk kek tu sebuk nak mkn dr tangan dia..masa tu dh nyanyi2 nak potong kek dh..hehe

~aqieff is 1 year old~




suddenly







he became 3 years old

~ada 3 lilin sbb lilin to comey so letak semua..huhu ~

~my dear suddenly became a baby sitter..all the kids dok meleser2 kat dia..gamaknye bleh jadi bapa mithali lah dear... :) ~



sebelum terjun kita pekena dulu minum ptg..kopi 'o' ngan kopok serta dim sum

~pinggan keropok lekor masih kosong pinggan sblh pulak adalah dim sum~

pas magrib mkn sbb saya blk ke rumah..saya sgt syg abg saya sbb dia telah pegi beli ketam msk thai yg sedap itu..saya ngan my sis selalu request mknan nie kalau kat umah dia..semangat kitaorg mkn..tp saya mkn tak byk sbb dh start gatal2 kat muka..adoiiii tak best sungguh..tp ketam adalah sgt fresh serta isi yg penuh...meleleh air liur masa menulis nie..tp sorilah takder gbr lupa nak snap sbb sebuk nak serbu ketam..hehe my along ckp ketam itu sgt fresh sbb masa beli dia bru cedok dr aquarium..haruslh sedapkan..

lepas mkn dlm kul 9 kitaorg bertolak blk..kuar sekali ngan my bro n my mum..derang nak pi amik my lil sis kat klang...pity her cannot join us happy2 sbb right now dia tgh praktikal kat hosp. klang..sib lah dik ko dpt mkn jer tak dpt join kitaorg bersoka2 kat pool..huhu

smpi umah kul 9.00 lebih sempat lai nonton trek selebriti psl ekin...ermmmm no komen sapa yg tgk sure tau kenapa saya ckp cm tu...kul 11 msk tido n pgi tadi saya terbangun lmbt sbb keletihan sbb berenang2 semalam..huhu

so far ini adalah percutian yg menyeronokan bagi saya tp syg sekali my dad n my lil sis tak dpt join sekali...takperlah next time we plan to go for a vacation at PD..hope they'll can join..hope so...

p/s: pic at pool will update later sbb semua itu kat my sis punyer cam..it will be a new entry lah..sng nak baca..


~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie