Monday, December 15, 2008

Today I Write Review For Cicakman 2...


jumaat lepas kitaorg berpeluang tgk cicakman2..rasaanya 1st day tayangan kot klu tak silap ke dh lama tah ler tak prsn lak..

so tak nak lah bg review pjg2..cuma klu sapa2 yg rasa syg duit tak payah lah pegi tengok..terus terang saya ckp yer sgt menyesal pegi tgk..nasiblah tiket cuma RM8 jer..klu tak mesti rasa rugi..

sbb apa saya kata menyesal tgk??? sbbnye tak best langsung..kerana nak tunjukkan sgt cerita aksi so tgk mcm teknik komputer tu tak profesional lngsg..pastu masa starting tu lama giler tunjuk part gaduh..dah ler props kaku pas tu dok tunjuk lawan satu2 masa tu dh ler ada 4 org yg nak dilawan..

selain itu byk sgt yg nak ditonjolkan sehingga cicakman tu jd tenggelam..gingerman kuar balik wpun derang dh mati..muncul semula sbg hantu plak..siap ada scene lawan2 ngan hantu ceh tak logik tul..pas tu ada jugak muncul si danny.. byk tul org yg dh mati idup semula nie..huhu

so lai satu spatutnye derang tunjuk cicakman as a hero tp yg kalahkan prof klon adalah gingerman tu..pas tu mati cm senang2 jer..prof klon punye baju yg dia cipta ala2 ironman tu mcm takder fungsi lgsg...cicakman takder fungsi ponx sbnrnya dia cuma solve kan masalah jer..kejar perompak ponx tak dpt..tah apa2..

oke last sekali si Rrama tu Tamara Bleszynski ponx rasanya takder fungsi sgt takder ponx takperlah..dia nie kiranye mcm bantu prof klon lah..part ponx kuar sket2 gelak jer lebih..dok lawan ngan cicak man mcm hebat last2 mati ngan senang jer..huhu

tp saya rasa watak yg oke cuma watak iman si adik danny yg buta..sharifah amani bagus dia bleh bawa watak tu n rasanye kemunculan dia dlm citer nie menjdkan cerita ini menarik...

sori saya bkn nak condemn cerita malaysia..tp saya rasa cicakman 1 lebih bagus dr cicakman 2 wpun cicakman 1 citer nmpk santai tp elemen hero tu ada berbanding dgn cicakman2..mgkn kerana nak terlalu menonjolkan aksi sehingga terlupa part2 kecil yg kdg2 rasa mcm tak logik..

owh yer klu tgk nnti byk jer letak artis2 tempelan tp bkn artis2 biasa ye artis2 hebat jugak mcm linda onn, fahrin ahmad, azwan ali, pas tu ada 2-3 lai tp tak ingat nama lah pulak..

apa2 pun saya bg 1 bintang jer utk usaha yg diberikan..terpulang pada citarasa masing2 ini pendapat saya as penonton ye..

~~end~~

1 comments:

PakciQue said...

Babak menarik: Cicakman 2

* Babak pergaduhan di rumah En Bakar terutama aksi pengawal keselamatan dihempas ke meja kaca dan piano.
* Hairi tidur pakai tali pinggang keselamatan.
* Aksi stunt motosikal antara Hairi dan Rrama. [Walaupun tak cantik. Tapi tetap menarik]
* Babak Iman yang dapat rasa kehadiran Ginger Ghost. Suspen. Macam cerita hantu.
* Aksi Linda Onn menoreh kulit muka. [Macam Mission Impossible]
* Babak Azwan Ali dan Dee.

LINK

 
Design with love by Jiji for Zamimie