Wednesday, December 31, 2008

Today I Write Piknik @ Bagan Lalang...

Ahad ari tu sbb dh mcm bosan dok umah my dear ajak pi piknik kat Bagan lalang..erm sound interesting..plan nak pi pagi tp biasalah time2 cuti surelah nak bgn lewat2 sket..plus nnti dh smpi sana surelah panas terik.. so kitaorg ponx plan lah pi petang..utk menghirup angin sepoi2 bahasa and mengembangkan otak yg semakin mengecut huhu..

pd mulanye kitaorg plan nak pi bermalam kat sana sabtu ari tu..tp masa tepon hotel sri malaysia tu fully booked dh smpi 30hb tu yg my dear plan tuk piknik jer kat sana memandangkan rumah kami ponx takder lah jauh sgt dr sana so blehlah tu sdg elok sgt..cuti lamakan duk umah ponx borink..tgk my dear, tgk tv, tgk dinding tu jerlah..hehe yerlah balik2 pi shoping kompleks pi tgk movie borink dh...

so saya ponx gagah lah buat bekalan tuk piknik..ala siapkan apa yg ada kat umah jer..as my dear said percutian bajet..hehe bekalannya simple jer tp sangat menikam kalbu waktu mkan..yerlah air tangan saya kan..hehe lai ponx sbb lapar semua ponx sedap..


tertinggal satu benda lai dlm gbr buah mata kucing..sandwich plak saya buat 2 jenis sandwich tuna and telur + ceddar cheese..bihun kicap plak hanya berlaukkan ayam jer tanpa sayur..ala cm mknan budak2 tu..saya suka bihun kicap nie apatah lai my dear..huhu bebola ayam jenama ayamas sgt sedap.. coklat lebihan dulu beli 3 paket ada balance 1 paket lai tkt tak abis tu yg bwk..kdg2 kat umah bkn nak mkn sgt.. air kosong jer yer sgt menjimatkan dan bagus tuk kesihatan..huhu

kitaorg bertolak dlm kul 4 cm tu and sedang elok cuaca adalah sgt redup mgkn sbb langit cm mendung gitew..kitaorg lepak tak lama sblm magrib dh balik dh..sgt seronok sbb dpt spend masa ngan my dear...apa2 ponx enjoy picture jer yer sbb takder apa ponx yg nak diceritakan..

~otw ke sana adalah banyak ladang buah pitaya nie~






p/s: mgkn kamis nie kami akan berpiknik jugak..tp dimana ya?? tgu!!! :)

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie